Waarom kiezen ouders voor onze school?
We laten 2 mama’s aan het woord.

Mama Kristien aan het woord:

“Een school waar je voelt dat je kind zich minstens even goed voelt als thuis, dat is wat ik ervaar bij Viso Cor Mariae.

De keuze van een school maakt het verschil.

Zelf ben ik mama van 5. Onze 2 oudste dochters kwamen in Viso terecht gedurende 6 jaar en nu is er nog een zoon die daar vertoeft.

Ik ben als mama oprecht gelukkig dat mijn kinderen kunnen groeien in de openheid en warmte van een kleine geborgen plek als Viso Cor Mariae.

Onze oudste dochter kampte als perfectionist met een intense problematiek.  Binnen Viso Cor Mariae heeft zij de kans gekregen haar schooljaar volledig te kunnen verwerken op afstand.  Haar re-integratie werd zorgvuldig begeleid.  Dit is voor mij maar ook voor haar van onschatbare waarde geweest.  Elke leerkracht en ook elke medewerker van de school wist zich mee richting te geven om dit samen aan te pakken.

Onze tweede dochter is dan weer een studente die het moeilijk had met grote hoeveelheden leerstof en toch vond zij elke dag met de glimlach haar weg op en in school!

Onze zoon loopt nu nog school bij Viso Cor Mariae maar omdat het stabiel schoolteam ook ons al kent, is de weg om zaken aan te pakken, zeer efficiënt en oh zo fijn.

Ik kan alleen maar toejuichen dat mijn kinderen mogen opgroeien in een geborgenheid als deze! Want als HR expert merk ik dat school een zeer belangrijke factor is in de latere werkomgeving;

De manier van omgaan met opportuniteiten, het gedrag dat zoveel spreekt, … onder de waterkant is school en opvoeders meer dan alleen maar iemand die zijn job komt doen. Ze zijn de vitaminen in de groei van onze kinderen maar ook in onze toekomst.

Een gelukkige mama die spreekt… en ziet dat de school en warme liefdevol nest is om te groeien en bloeien.”

Viso Cor Mariae is voor mij meer dan een school.  Het is een warme groeiplek waar onze kinderen zichzelf leren kennen, hun gedrag leren vorm geven en hun talenten kunnen ontdekken. 

 

Mama Ellemieke aan het woord:

“Aangezien ik zelf lesgeef in een lagere school was de eerste schoolkeuze al snel gemaakt, de kindjes gingen mee met mama naar Oudenaarde.

Wij wonen in Michelbeke en daarom vonden mijn man en ik het wel belangrijk dat Lennert een middelbare school in Brakel koos. Met de fiets of te voet gaan was een vereiste.

Ik begon wat te surfen naar de sites van de verschillende scholen en schreef overal in voor de infoavond en een rondleiding.

Vorig jaar in februari was de infoavond van de Viso de eerste die we deden. Lennert zat geïnteresseerd te luisteren en was heel enthousiast. In maart kregen we dan een rondleiding waarbij we niet alleen de school zagen, maar ook tijd en ruimte kregen om al onze vragen af te vuren. We gingen allemaal met een heel goed gevoel naar huis en de keuze was snel gemaakt bij Lennert.

Wat zijn de troeven van de Viso volgens ons ?

  • De kleinschaligheid. Iedereen kent iedereen en dat is heel fijn aan een school. Lennert kende totaal niemand en na een paar weken kreeg ik al een mailtje van de leerlingbegeleiding, om te laten weten dat Lennert al goed opgenomen was en hoe het thuis verliep, of we dit ook merkten. De drempel om de leerkrachten te mailen of te spreken is klein, en er zijn heel wat contactmomenten.
  • Verder is het fijn dat er heel wat bruist op school, met de leerlingenraad, de Halloweenavond, de kerstmarkt en noem maar op. Zowel kind als ouders voelen zich thuis op deze school en we merken dat de school gedragen wordt door een klein maar enthousiast en gedreven team.
  • Er is een heel goede opvolging van de kinderen : via smartschool krijgen we heel veel feedback, het mailsysteem is duidelijk en als de kinderen niet mee zijn met een bepaald onderdeel worden ze heel snel geremedieerd.
  • De kinderen mogen zelf twee uurtjes kiezen als keuzevak en dit is enorm motiverend. Uiteraard kiezen ze iets dat aansluit bij hun interesses.
  • De uurtjes Frans en wiskunde op maat zijn een aanrader ! Kinderen die uitdaging nodig hebben krijgen deze hier en voor leerlingen die extra uitleg nodig hebben is er hier tijd en ruimte voor.
  • Tijdens de lessen ‘mens en samenleving’ kregen de kinderen lessen leren leren, wat een mooie aanvulling is op wat ze leerden in het lager onderwijs. Bovendien werden ze stap voor stap begeleid om voor de eerste keer hun examens aan te vatten. Dit apprecieerden wij als ouders enorm.
  • De middagactiviteiten vallen in de smaak. Er kan gesport worden, er is ruimte voor muziek en er kunnen spelletjes gespeeld worden.
  • Wat heel tof is is de infoavond eind augustus. We kregen de klastitularis te zien, de kinderen zagen al eens welke klasgenoten ze gingen krijgen en daarmee viel toch een stukje stress weg. Zeker als je qua vriendschappen van nul moet beginnen … Er werd in het begin van het schooljaar enorm ingezet op teambuilding en dat wierp zijn vruchten af. Er was er eentje enthousiast toen hij thuiskwam !
  • De grote fietsenstalling en makkelijke bereikbaarheid met de fiets vonden wij uiteraard een pluspunt.
  • Ik vroeg aan Lennert wat positieve punten zijn aan zijn nieuwe school en hij antwoordde : je kan jezelf zijn. De moderne klaslokalen spreken aan. Praktisch ingericht en voldoende ruime klassen.

Zowel kind als ouders voelen zich thuis op deze school en we merken dat de school gedragen wordt door een klein maar enthousiast en gedreven team.

 

Oproep: wil jij als mama of papa ook getuigen over onze school?
Mail je tekst (en foto) naar katrijn.gonnissen@viso-cor-mariae.be.