
Eerste jaar

In 1A krijg je 27u algemene vorming en 5u differentiatie.
We willen elke leerling ondersteunen en uitdagen en organiseren daarom wiskunde en Frans op maat binnen de differentiatie-uren (2u).
Ook aan ICT hechten we veel belang (1u).
Tijdens de KIT-uren (keuze voor interesse en talent) (2u) gaat aandacht naar de interesses en talenten van het kind. Leerlingen kunnen kiezen voor twee van volgende mogelijkheden: Latijn & Cultuur, STEM, ProgramMeer, Sport en Kunst.

Wiskunde en Frans op maat
en Frans op maat binnen de differentiatie-uren. Leerlingen worden hier bijgewerkt of krijgen uitdagendere oefeningen op maat.
We zorgen ervoor dat de leerlingen zich op hun eigen tempo ontwikkelen in een aangepaste ruimte (open leercentrum) waar laptops ter beschikking zijn. De leerlingen worden hierbij ingedeeld volgens niveau en werktempo, over de verschillende klassen van het eerste jaar heen en worden door meerdere leerkrachten begeleid in co-teaching.
Keuze voor interesse en talent: KIT-uren
Binnen STEM vormen projecten de basis waarbij wetenschappen-techniek-wiskunde worden geïntegreerd. Leerlingen gaan op onderzoek en ontdekken spelenderwijs wetenschappelijke wetten.
Tijdens ProgramMeer gaan we aan de slag met Scratch maar leren we ook hoe een app wordt gemaakt en een website wordt opgezet.
Sport is echt voor de sportievelingen. De lat wordt letterlijk en figuurlijk hoog gelegd. Inspanning en karakter tonen vormen de basis.
Wie creatief is en muzikaal aangelegd zal zich zeker goed voelen bij Kunst. Expressie en jezelf durven tonen, daar gaat het hier om.
ICT
ICT (1u) is niet meer weg te denken uit onze leefwereld. De basis voor ICT wordt gelegd in de eerste graad. Je krijgt de basistechnieken van Word, Excel, Powerpoint, Outlook, multimedia en het organiseren van jouw digitaal geheugen in Windows. We zetten hier in op het aanleren van ICT-vaardigheden (Word, Excel, Powerpoint, multimedia,…) en passen ze toe in de vakken van de algemene vorming (bv. een Powerpointpresentatie voor aardrijkskunde).