Inhoudelijke focus

null
In de richting handel spreken we niet van het vak economie, maar wel van het vak bedrijfseconomie. Het vak bedrijfseconomie is een sterk geïntegreerd leerplan waarin diverse bedrijfseconomische, boekhoudkundige, juridische, commerciële en informatica aspecten samen komen in gemeenschappelijke contexten.

Het vak bedrijfseconomie bereidt leerlingen voor op een economische professionele bachelor opleiding. Hierdoor ligt de klemtoon in tegenstelling tot het vak economie in aso minder op een theoretische en analytische invalshoek maar meer op het concrete ondernemerschap en de werking van een onderneming enerzijds en anderzijds het beroep van commercieel-administratief medewerker binnen een onderneming.

Handel
5e jaar
6e jaar
Aardrijkskunde
1
1
Geschiedenis
1
1
Godsdienst
2
2
Duits
2
2
Engels
3
3
Frans
4
4
Nederlands
3
3
Bedrijfseconomie
8
8
Ondernemend project
2
2
Wiskunde
3
3
Natuurwetenschappen
1
1
Stage
Lichamelijke opvoeding
2
2
TOTAAL
32
32

Profiel van de leerling

null
De meest polyvalente richting, de nadruk ligt vooral op bedrijfsgerichte vorming. De leerling moet voldoende abstract begaafd zijn, praktisch inzicht hebben en belangstelling tonen voor vreemde talen, functioneel taalgebruik en informaticatoepassingen.

Doorstroom mogelijkheden

null
Dit zijn de logische doorstroommogelijkheden vanuit Handel. Uiteraard hangt alles af van het doorzettingsvermogen en de motivatie van de leerling om te slagen in een gekozen studierichting.

doorstroommogelijkheden na 3de graad