Commerciële Organisatie

null
Commerciële organisatie is een theoretisch-praktische studierichting met dubbele finaliteit in het domein Economie & Organisatie. Ze biedt inzichten uit de algemene economie en bedrijfswetenschappen met focus op marketing. Daarnaast is deze studierichting gericht op het ontwikkelen van competenties met betrekking tot de commerciële en administratieve ondersteuning van het verkoopproces. De leerlingen leren op een professionele manier omgaan met klanten via diverse (online) communicatiekanalen.

Deze studierichting wordt in het schooljaar 2023-2024 ingevoerd
in het vijfde jaar en in 2024-2025 in het zesde jaar. In 2023-2024 blijft de studierichting Handel nog bestaan in het zesde jaar.

In deze studierichting spreken we niet van het vak economie, maar wel van het vak bedrijfseconomie. Het vak bedrijfseconomie biedt een sterk geïntegreerd leerplan waarin diverse bedrijfseconomische, boekhoudkundige, juridische, commerciële en informatica aspecten samen komen in gemeenschappelijke contexten.

Het vak bedrijfseconomie bereidt leerlingen voor op een economische professionele bachelor opleiding. Hierdoor ligt de klemtoon in tegenstelling tot het vak economie in een doorstroomrichting (ASO) minder op een theoretische en analytische invalshoek, maar meer op het concrete ondernemerschap en de werking van een onderneming enerzijds en anderzijds het beroep van commercieel-administratief medewerker binnen een onderneming.

Commerciële organisatie
5de jaar
6de jaar
Aardrijkskunde
1
1
Geschiedenis
1
1
Godsdienst
2
2
Engels
2
2
Frans
2
3
Nederlands
3
2
Wiskunde
2
2
Natuurwetenschappen
1
1
Commerciële organisatie
12
12
Lichamelijke opvoeding
2
2
Kunstbeleving en artistiek talent
-
1
Financieel-economische vorming
-
1
Communicatie en media
2
-
Programmeren
-
2
Keuzevak:
* Sport
* Kunst
* Grafische vormgeving
2
-
TOTAAL
32
32

Profiel van de leerling

null
De meest polyvalente richting, de nadruk ligt vooral op bedrijfsgerichte vorming. De leerling moet voldoende abstract begaafd zijn, praktisch inzicht hebben en belangstelling tonen voor vreemde talen, functioneel taalgebruik en informaticatoepassingen.

Doorstroom mogelijkheden

null
Dit zijn de logische doorstroommogelijkheden vanuit Handel. Uiteraard hangt alles af van het doorzettingsvermogen en de motivatie van de leerling om te slagen in een gekozen studierichting.

doorstroommogelijkheden na 3de graad