Laptopintegratie

Kiezen voor secundair VISO is kiezen voor integratie van digitale leervormen in de lespraktijk. Digitale tools zorgen voor afwisselende en activeren lesmomenten en ondersteunen het leerproces van onze leerlingen. Reeds in de eerste graad is een laptop voor elke leerling voor de meerderheid van de vakken een onmisbaar didactisch middel geworden.

1e graad

De leerlingen van de eerste graad hoeven nog geen laptoptoestel aan te kopen. Als school stellen we voor deze groep leerlingen tijdens de lessen gratis een laptoptoestel ter beschikking. De toestellen blijven op school en kunnen de leerlingen dus niet naar huis meenemen.

In laptopkarren worden de laptops onmiddellijk na gebruik terug veilig opgeborgen en opgeladen zodat het toestel meteen gebruiksklaar is voor de volgende leerling.

2e en 3e graad

In de tweede en derde graad kopen of leasen de leerlingen een persoonlijk toestel. Vanaf het 3e middelbaar kunnen de leerlingen dus hun toestel mee naar huis nemen. In het koop- of leasingscontract zijn een uitgebreide garantie (4 jaar), de service van een onmiddellijk vervangtoestel bij schade of technisch probleem, een gelimiteerde vrijstelling van 39 euro bij schade en diefstal. Eveneens is aan de laptop een stevige beschermhoes toegevoegd. Na 4 jaar van leasen wordt de laptop definitief van de leerling zodat hij of zij het toestel verder kan gebruiken bij de stap naar het hoger onderwijs.

Klik hier voor onze laptopbrochure waar de voorwaarden, dienstverlening en afspraken van het laptopproject 24-25 in beschreven staat.