Basisopties in 2A

Een studierichting kiezen gebeurt pas bij de start van de 2e graad. Door het kiezen van een basisoptie in 2A krijgen leerlingen wel de kans om reeds in de eerste graad een zelfgekozen studiedomein uit de 2e graad te verkennen.

Door de keuze voor een bepaalde basisoptie in 2A sluit je echter geen studierichtingen in het derde jaar uit. Met uitzondering van klassieke talen vereist geen enkele studierichting in de 2e graad een voorkennis vanuit een bepaalde basisoptie. Leerlingen kunnen dus vrij ontdekken of dit studiedomein inderdaad voldoende aansluit bij hun interesses en talenten.

Welke basisopties kan ik kiezen op secundair VISO?

Onze leerlingen hebben keuze uit 2 mogelijke basisopties:

De basisoptie Moderne Talen en Wetenschappen is een verkenning op de studierichting Natuurwetenschappen in de 2e graad en de richtingen wiskunde-wetenschappen en moderne talen-wetenschappen in de derde graad.

De basisoptie economie en organisatie bevat vele verkennende thema’s voor de studierichtingen economische wetenschappen, bedrijfswetenschappen en bedrijf & organisatie in de 2e graad en economie-wiskunde, economie-moderne talen, bedrijfswetenschappen en commerciële organisatie in de derde graad.