Wiskunde op maat in de eerste graad

Naast het standaard pakket van 4u wiskunde bieden wij aan alle leerlingen in 1A nog een 5e lesuur wiskunde aan. Niet zomaar een 5e lesuur, wel een lesuur wiskunde op maat. In dat lesuur gaan we nog een stap verder in binnenklasdifferentiatie.

Sommige leerlingen krijgen in dat lesuur de kans tot extra uitleg en herhalingsoefeningen. Dit extra uur wiskunde heeft zo voor bepaalde leerlingen een eerder remediërend karakter en zorgt voor meer vertrouwen bij leerlingen voor wie wiskundige inzichten soms wel eens een uitdaging zijn.

Sterke wiskundige leerlingen krijgen in datzelfde extra lesuur wiskunde uitdagende oefeningen aangeboden die inzichtelijk net iets verder reiken. Deze oefeningen geven bevestiging dat een oriëntatie naar wiskundige sterke richtingen in de 2e en 3e graad tot de mogelijkheden behoort. De focus bij wiskunde op maat ligt voor deze leerlingen op verdieping.

Daarnaast zetten leerlingen in het uurtje wiskunde op maat voorzichtige stappen in zelfsturend leren. Een leeraspect waarin wij als school sterk geloven en waar we in de tweede en derde graad ook versterkt op inzetten met onze blended learning aanpak.