Zuidactie

Als school van de Broeders Liefde steunen we jaarlijks het project van Fracarita met een themadag en allerlei (inzamel)acties. Leerlingen én leerkrachten bundelen hun krachten om het Zuiden een handje te helpen. De focus ligt elk jaar op een ander project van de Broeders, daarenboven zien de leerlingen het jaar nadien waarin het geld werd geïnvesteerd.

Het hoogtepunt van deze actie is zonder twijfel het ‘Vrij podium’ waar de leerlingen hun talenten kunnen demonstreren aan de grote groep, allemaal voor het goede doel!

2015-2016

Woensdag 2 maart 2016: ‘Kijk-over-je-muurdag’

Doelstelling van deze dag is van onze leerlingen wakkere wereldburgers te maken.

Hoe pakken/pakten we dat aan? Door een heel mooi aanbod van:

Voor de 1ste graad:

Een inleefmoment en creatieve workshops gelinkt aan de jaarlijkse Zuidactie van de Broeders van Liefde.

Dit jaar wil deze Zuidactie geschiedenis schrijven in het arme dorpje Simalia in India. Daar maakte Fracarita Belgium dankzij de Zuidactie van 2009 een einde aan de kinderarbeid in de steengroeves. Door het aanbieden van secundair onderwijs wil de ngo van de Broeders van Liefde met de Zuidactie van dit jaar een einde maken aan de generatieslange extreme armoede.

Voor de 2de graad:

Een workshop Zelfverdediging (ook in India maakt zelfverdediging deel uit van het lessenpakket: jongeren en vooral meisjes worden op die manier fysiek en psychisch weerbaar gemaakt) en een workshop Ecosmos van Velt vzw in het 3de jaar.

Een workshop Duurzame voeding van Studio Globo en een bezoek aan het OCMW in Brakel voor wat uitleg over het LOI (Lokaal Opvanginitiatief voor vluchtelingen) voor het 4de jaar.

Voor de 3de graad:

Een spel dat de vluchtelingenproblematiek duidde van School zonder Racisme en een uiteenzetting over de opwarming van het klimaat door mr. Walter Buydens, verbonden aan het VITO

Fotootjes kijken? Klik hier