Wetenschappen

Wie kiest voor de pool Wetenschappen?

Wanneer je echt geboeid bent door wetenschappen en houdt van ontdekken zijn de richtingen Wetenschappen-Wiskunde en Moderne talen - Wetenschappen jouw keuze.

De component Wetenschappen omvat vakken als biologie, chemie, fysica en aardrijkskunde

Wat is de inhoud van de wetenschappelijke vakken?

Voor het vak biologie, chemie en fysica zijn er twee lesuren voorzien in het 5de jaar.
De leerlingen die Wetenschappen-Wiskunde (WeWi) volgen krijgen dan nog een extra uur fysica gebaseerd op verdiepingsleerstof.

Voor het vak chemie en fysica zijn er twee lesuren voorzien in het 6de jaar en één lesuur voor biologie.
Voor zij die kiezen voor WeWi is er nog een extra lesuur biologie voorzien, waarin er verdiepingsleerstof wordt gezien, gelinkt aan de actualiteit en extra labo’s.

Het vak aardrijkskunde in de wetenschappelijke richtingen bestaat uit drie graaduren. Een lesuur in het 5de jaar en twee lesuren in het 6de jaar.

Wanneer je kiest voor een richting zonder pool Wetenschappen?

De richting Economie-Wiskunde biedt één lesuur biologie, fysica en chemie zowel in het 5de jaar als in het 6de jaar. Je ziet ongeveer dezelfde thema’s als de sterke wetenschappelijke richtingen maar het blijft vooral bij het basispakket.

Voor alle andere richtingen zitten de drie wetenschappelijke vakken (fysica, chemie en biologie) samen in één vak natuurwetenschappen en komen afwisselend aan bod.
In de richtingen zonder wetenschappelijke pool krijg je één lesuur aardrijkskunde in het 5de jaar en één lesuur in het 6de.