Djambo!

Djambo!

Wij, (Leonie, Matisse en Elias uit 6EMT) zijn naar Kigoma in Tanzania geweest. Daar brachten we entertainment voor de honderden kinderen die er ons achtervolgden, deelden we rijst en suiker uit, maar vooral: daar zijn we alle drie veranderd in betere mensen.

Het avontuur begon veel vroeger dan de inleefreis zelf. Het is november vorig jaar. Plots zagen we een poster hangen in de godsdienstklas en hoorden we over deze buitenkans. Na overleg met onze ouders schreven we ons in. Eerst moesten we een motivatiebrief schrijven. Op basis daarvan gingen we op ‘sollicitatiegesprek’. Er werd o.a. gepeild naar het niveau van ons Engels, maar ook naar onze persoonlijkheid. Op die manier konden Stan en Anneleen, de twee begeleiders dit jaar, een zo goed mogelijke groep in elkaar puzzelen. Wat gelukt is. De 7 andere jongeren die mee zijn gegaan zijn stuk voor stuk fantastisch! Wat mooi meegenomen is wanneer je met hen naar de andere kant van de wereld vertrekt …

Bestemming bereikt! Het Maendeleo Youth Centre! Een mooi, pas geverfd jeugdcentrum in het hartje van Kigoma. Vaak zonder elektriciteit of water, maar ach, wanneer je constant op de baan bent maakt dat niet uit. Van het ene project van de Broeders van Liefde naar het andere reden we. Weeshuizen, scholen, psychiatrische instellingen… we zagen er vooral ook de toewijding van de mensen die er werken. Onder andere die van broeder Mark, een vroegere boer uit Brakel die in Marumba een psychiatrisch centrum uitbaat.

Voor nog meer verhalen: onderaan vind je de exacte datum van onze getuigenisavond. Daarin vertellen we alles!

Ook al liep de reis op z’n op eind, wij wouden blijven. De mensen die verblijven in het centrum, de talloze kinderen, de scouts van Maendeleo; we gingen hen allemaal veel te hard missen. Dat doen we nu, een maand later, dan ook nog steeds heel hard. Maar wat we er wel bij kunnen zeggen, is dit: de reis was net zoals de mensen die we daar hebben ontmoet: ON-VER-GE-TE-LIJK!

Getuigenisavond

Oh ja, wil je meer te weten komen over onze reis? Op zondag 7 oktober getuigen we erover! Onze getuigenisavond, ten voordele van onze nieuwe vrienden; de straatjongeren van het Maendeleo Jeugdcentrum in Kigoma, zal plaatsvinden

in het Vormingscentrum Guislain. (Jozef Guislainstraat 43) in Gent: 7 oktober 2018 vanaf 17 uur ( start 17u30 ).

-18 & studenten: € 4 VVK - € 5 kassa

+18: € 6 VVK - € 8 kassa

Dankzij onze steun kunnen wij dit centrum voor deze fantastische jongeren financieel staande houden. Geloof ons, ze hebben het nodig!

Assante Sana!

Leonie, Matisse en Elias